Paikallisjärjestön kevätkokous siirretty koronan vuoksi

20.3.2020

Suositus SAK:n paikallisjärjestöille ja aluetoimikunnille tilaisuuksien ja kokouksien järjestämisestä

Covid-19-viruksen (koronavirus) aiheuttamien tartuntojen ehkäisemiseksi valtioneuvosto on 16. ja 12.3.2020 päättänyt varautumistoimenpiteistä sekä tehnyt useita suosituksia. Koronatilanne elää koko ajan ja hallitus on valmis ajantasaisesti tekemään lisäpäätöksiä. Siksi uusia ohjeita on odotettavissa nopealla aikataululla. Ensisijaisen tärkeää on seurata viranomaisten tiedotusta ja noudattaa annettuja määräyksiä.

Valtioneuvoston suosituksen (12.3.2020) mukaisesti kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka. Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut aluehallintoviranomaisia ryhtymään suosituksen mukaisiin rajoitetoimenpiteisiin välittömästi.

Käytännössä tämä tarkoittaa automaattisesti useimpien vappumarssien ja toritapahtumien kieltämistä. Myös pienempien vapputapahtumien peruminen on ehdottoman toivottavaa muun muassa riskiryhmien suojaamiseksi.

Paikallisjärjestöjen edustajiston kevätkokoukset on mallisäännöissä määrätty pidettävän helmi- ja maaliskuun aikana. Paikallisjärjestöjä suositetaan pitämään sääntömääräiset kokoukset joko etäyhteyksien välityksellä tai siirtämään niitä vähintään kuukaudella eteenpäin.