Toimintakertomus 2015

Yleistä

SAK:n Lohjan paikallisjärjestöön kuului 31.12.2015 25 jäsenosastoa ja niiden kautta jäsenmäärä on noin 7000. Taloustilanne on alueellamme edelleen synkkä. Useissa yrityksissä on käyty yt-neuvotteluja ja ihmisiä on ollut lomautettuina. Perinteikäs ja yli 100 vuotta vanha Mondin paperitehdas lopetti toimintansa kesällä ja työntekijät irtisanottiin, kesällä ilmoitti myös Costructor Finland Oy  (Kasten) lopettavansa tuotannollisen toimintansa tehtaallaan vuoden 2016 kesään mennessä. SSO ilmoitti lopettavansa Sokos- tavaratalon. Tilalle tulee Melba-kauppakeskus johon ei tule Sokosta. Siihen tulee S-market ruokakauppa, joten sieltäkin vähennetään henkilökuntaa. Alueellamme on menetetty vuoden aikana satoja työpaikkoja. Uusia ei synny menetettyjen tilalle niin kauan kuin talousmittarit näyttävät alamäkeä.

Syksyllä osallistuimme SAK:n mielenilmaisupäivään hallituksen kaavailemia pakkolakeja vastaan. Lohjaltakin lähti varsinaiseen päätapahtumaan Helsingin Rautatientorille useita linja-autoja täynnä ihmisiä. Kaikkiaan päätapahtumaan osallistui yli 30 000 ihmistä.

Keväällä käytiin myös eduskuntavaalit joihin puheenjohtajamme Jouni Linden myös osallistui saaden yli 600 ääntä. Lohjalta valittiin kansanedustajaksi sosialidemokraattien Joona Räsänen,

 

Sääntömääräinen kokoustoiminta

Paikallisjärjestön sääntömääräinen edustajiston kokous pidettiin Monkolassa kaupungin valtuustosalissa 23.4.2015 ja sääntömääräinen syysedustajiston kokous pidettiin 17.10.2015 Tallinnassa Tallink City Hotellin kokoustiloissa.

 

Edustukset

SAK:n Uudenmaan aluekokousedustajina ovat toimineet Jouni Linden, Jukka Peippo ja Minna Järvinen,

 

Hallituksen kokoustoiminta

Hallitus on vuonna 2015 kokoontunut yhteensä 11 kertaa

Hallituksen kokouksiin osallistuneet+ osallistumiskerta

 

Puheenjohtaja Jouni Linden              11                         Erika Knaster                      2

Sihteeri Jukka Peippo                          8                         Anu Joutsen                        3

Varapuheenjohtaja Minna Järvinen     6                         Tarja Hulkko                       1

Mia Liikanen                                        2                        Jukka Seger                        1

Kari Hämäläinen                                  8                        Outi Juntunen                     7

Ilkka Liettilä                                         7                        Anni Holmström                 6

Nina Paloranta                                      4                        Merja Lahtinen                   3

Uolevi Saari                                          5                        Jyrki Rannikko                   1

Reima Rask                                          6                        Arja Vuorinen                     6

Lauri Kalanti                                        6                        Seija Järvinen                      8

Taloudenhoitaja Heidi Saario              8                        Ari-Pekka Löfberg             4

 

Omat suunnittelukokouksensa ovat pitäneet niin Vapaa-ajan jaosto kuin Vapputoimikuntakin.

Vapaa-ajan jaoston kokoonpano vuonna 2015 oli: Lauri Kalanti (pj), Kari Hämäläinen, Arja Vuorinen, Seija Järvinen ja Erika Knaster.

Vapputoimikunnan kokoonpano vuonna 2015 oli: Jouni Linden (pj), Jukka Peippo, Heidi Saario, Reima Rask, Minna Järvinen sekä Lohjan Kunnallisjärjestöstä Leena Levonperä.

Vapaa-ajan toiminta paikallisjärjestössä

SAK:n eduskuntavaali tapahtuma järjestettiin 14.3 klo 11 – 13 Lohjantähden kauppakeskuksessa. Paikalla oli alueemme työväenpuolueitten kansanedustaja ehdokkaita. Yleisöä viihdytti Nasakka improvisaatio teatteriryhmä.

Keilailta järjestettiin 18.4 Lohjan Neidonkeitaassa. Tapahtumaan osallistui 9 keilaajaa.

Vappu juhla järjestettiin perinteisin menoin 1.5. Pääjuhlassa torilla oli puhujana uusi kansanedustaja Joona Räsänen. Musiikista vastasivat Virkkalan torvisoittokunta ja Mölyapinat lastenorkesteri. Sää suosi tällä kertaa tapahtumaa. Juhlassa kerättiin myös nimiä Vakiduuni-kampanjan tukilistoille. Yli 50 henkilöä antoi tukensa tälle aloitteelle.  

Ulkoilu ja patikka retki järjestettiin 17.5 Gunnarlan Majalle.

Maailma kylässä tapahtumaan Helsingissä osallistuttiin 23.5. Helsinkiin lähtijöitä oli yksi bussi lastillinen.

Perinteiset kesäkisat järjestettiin 22.8 klo 14.00 alkaen Hiidensalmessa aliupseerien mökillä. Kisat vietiin onnistuneesti läpi ja lopuksi käytiin saunassa ja uimassa.

Paikallisjärjestö osti 20 lippua Sami Hedbergin stan-up show esitykseen Laurentiussalissa  15.10. Lippuja myytiin jäsenille 10 € kappale hintaan.

Kotisivukurssi piti järjestää 14. – 15.11. Metallituvalla, mutta se peruttiin vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Kurssi järjestetään uudelleen 9, - 10.1.2016 Metallituvalla toivotaan silloin enemmän osallistujia.

Vuosi 2015 on ollut kaikilta osin kiireinen. Tapahtumia on yritetty järjestää tasapuolisesti kaikille jotakin. Uusia ajatuksia ja ideoita saa antaa järjestäjille mitä haluttaisiin tehdä yhdessä.

 

Yhteistyöterveisin SAK Lohjan Paikallisjärjestön hallitus