SAK:n Lohjan paikallisjärjestön syysedustajiston julkilausuma

7.11.2018SAK:n Lohjan paikallisjärjestön syysedustajiston julkilausuma

 

Lohjan SAK:n paikallisjärjestö on erityisen huolissaan Lohjan kaupungin taloustilanteen vaikutuksista Lohjan kaupungin henkilöstöön ja kaupunkilaisiin.

Huonon taloustilanteen vuoksi henkilöstön yllä leijuu irtisanomisuhka. Poliittisilla päättäjillä on nyt suuri vastuu siitä, miten tästä talouden tasapainottamisesta selvitään.

Palveluverkkoon ja rakenteisiin on nyt viimeistään syytä puuttua. Supistamalla palveluverkkoa pystytään järkevällä henkilöstösuunnitelulla sijoittamaan uudelleen työntekijöitä. Lohjan kaupungilta jää eläkkeelle tai vaihtaa työpaikkaa 200 työntekijää vuodessa, näin vältyttäisiin irtisanomisilta. On harhaa kuvitella, että voidaan irtisanoa henkilöstöä säilyttämällä kaikki palvelupisteet, sillä niihin tarvitaan työntekijät.

Osin tämä huono taloustilanne johtuu Kiky sopimuksesta, joka johtaa paineeseen korottaa veroja. Mikäli poliitikot päättävät irtisanoa työntekijöitä se tarkoittaa myös palveluiden laadun heikkenemistä. Loppujen lopuksi Kikystä maksavat kaikki kaupunkilaiset ei vain työntekijät.

Kokouksessa esiteltyyn Vapaiden valtakunta ´19 kampanjan ajatuksiin kokousväen oli helppo yhtyä:

 ”Me haluamme vapautta sanelusta, pakkolaeista ja tyhjistä lupauksista. Me haluamme Suomen, jossa jokainen voi elää palkallaan ja voi olla työstään ylpeä, vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä, eikä työttömyydestä rangaista

Me annamme eduskuntavaaleissa äänemme ehdokkaille ja puolueille, jotka haluavat seistä rinnallamme puolustamassa vapauttamme. Vapautta järjestäytyä, sopia työehtosopimuksista ja vaikuttaa työelämän lakeihin.

Me äänestämme ehdokkaita, jotka ajavat sellaista Suomea, jossa jokainen voi elää palkallaan, vapaana mielivaltaisen irtisanomisen pelosta. Meidän edustajamme eivät ratkaise asioita pakkolaeilla tai leikkureilla, vaan sopimalla.”

Kannustamme kaikkia lähtemään mukaan kampanjaan ja äänestämään ehdokasta, joka sitoutuu Vapaiden valtakunnan tavoitteisiin. Vapaiden valtakunta löytyy osoitteesta: www.vapaidenvaltakunta.fi